Výroba bio rajčatových omáček v Itálii

Právě jako výrobce zpracovávající potraviny jsme si vědomi velké zodpovědnosti vůči následujícím generacím. Sociální a ekologická udržitelnost je pro nás důležitější než krátkodobý zisk.

V příběhu společnosti Hügli Vás necháme nahlédnout do zákulisí: například, odkud pocházejí suroviny do našich potravin a jak a od koho je vyrábíme.

Rajče – naše surovina

Pro nezaměnitelnou chuť našich bio rajčatových omáček používáme rajčata uzrálá na slunci. Rostou pod širým nebem a vyšlechtili je bio pěstitelé ve známém „rajčatovém pásu“ mezi Piacenzou, Parmou a Cesenou. Tyto rajské plody dosahují v dané oblasti skvělé kvality, protože zde mají dokonalý soulad kvality půdy a mikroklimatických podmínek, jako je počet hodin slunečního svitu a srážek. Hospodaření se střídáním plodin zajišťuje dobrou regeneraci půdy, a tím i udržitelné obdělávání polí.

Zemědělci pěstující rajčata jsou většinou sdruženi v družstvech a dodávají svou úrodu k výrobě koncentrátů, rajského protlaku nebo krájených rajčat do společně spravovaných zpracovatelských podniků. Naši partneři se snaží udržovat po léta stabilní kvalitu, náklady a nabídku. To nám zaručuje „neměnnou“ chuť našich koncových produktů. Díky tomu, že naše se pobočky nacházejí nedaleko našich dodavatelů, nemusíme suroviny daleko přepravovat a chráníme tak místní bio hospodářství na severu Itálie.

Omáčka – náš výrobek

Používáme tak čerstvé a přírodní suroviny, jak je to jen možné. Rajčata přitom tvoří hlavní složku našich omáček. Proto jim také věnujeme mimořádnou pozornost. Používáme odrůdy rajčat, které jsou speciálně kultivovány pro omáčky a jiné tekuté rajčatové výrobky. Tato bio rajčata (jako protlak nebo koncentrovaná rajčatová dřeň) nám zajišťují barvu, konzistenci i chuť výsledných jemných bio omáček.

Zkušení potravinářští technologové, angažovaní vývojáři a vášniví kuchaři vyvíjí a ochutnávají naše receptury, dříve než je necháváme posoudit naše zákazníky. Nejsou zde žádné zvláštní přísady, ale receptury našich jemných bio omáček zůstávají naším malým tajemstvím. “Fatto in Italia - buon appetito!”